Archive

December 1st

Nouăzeci și nouă

Al 99-lea an de când România s-a întregit pentru prima oară în istoria modernă a vorbitorilor de limbă română, va fi sărbătorit de comunitatea românească din Connecticut ca ANUL ROMÂNIEI. Cu mult timp înainte de 1 decembrie 1918, strămoșii noștri au hotărât că dacă lucrează împreună, povara lor va fi mult mai ușor de purtat, iar sacrificiile în lupta lor pentru Unire nu vor fi pierdute în negura timpului.

Haideți să punem cu toții umărul în ANUL ROMÂNIEI pentru ca să facem o comunitate românească puternică. La mulți ani, dragi români !

October 5th, 2016

Contribuții prin Amazon

Susțineți Românul prin a da click pe linkul de aici: https://smile.amazon.com/ch/45-1256462 de fiecare dată când faceți cumpărături prin website-ul Amazon. Fără a vă taxa în plus, Amazon va face o donație de 0,5% din comanda dvs. pentru organizația Românul. Vă mulțumim !

March 26th

Despre noi

Românul

Organizaţia non-profit Românul a apărut din dorinţa înfiinţării unei platforme menită să unească comunitatea românească din statul Connecticut, iar mai apoi a comunităţilor româneşti din nord-estul Statelor Unite ale Americii. Scopul nostru este să consolidăm potenţialul spiritual şi economic al comunităţii româneşti, şi prin asta, să contribuim la integrarea membrilor ei în societatea americană.

Românul există din nevoia membrilor comunităţii româneşti de a-şi păstra şi promova valorile naţionale, şi a patrimoniului nostru cultural şi spiritual.

August 15th, 2013

Întâlnirea anuală a membrilor - 2013

Annual Membership Meeting - August 24, 2013

Întâlnirea anuală a membrilor organizaţiei Românul a avut loc sâmbătă, 24 august 2013. Întâlnirea s-a desfăşurat între orele 2:00 pm şi 4:00 pm, în sala "Rotary" a bibliotecii publice din Fairfield, CT – Fairfield Public Library.

December 3rd, 2012

Alegeri parlamentare 2012

Duminică, 9 decembrie 2012, Consulatul General al României la New York a organizat secţia de votare nr. 208 în Fairfield, CT. Organizaţia Românul a contribuit prin acţiunea de voluntariat a 3 (trei) membri.

Mai multe detalii la: Biroul Electoral Central sau la Autoritatea Electorală Permanentă.

August 14th

Întâlnirea anuală a membrilor - 2012

Annual Membership Meeting - 2012

Întâlnirea anuală a membrilor organizaţiei Românul a avut loc sâmbătă, 18 august 2012.

Mulțumiri tuturor celor care au fost prezenţi la întâlnire!

July 26th

Referendum 2012 - Secția de votare Bridgeport

Secţia de votare nr. 252 (denumită şi secţia de votare Bridgeport) a fost organizată de către Consulatul României la New York, cu ajutorul organizaţiei Românul, care a contribuit prin acţiunea de voluntariat a 3 (trei) membri.

Rezultatele votării de la secţiile de votare din afara României pot fi consultate în documentul final furnizat de Biroul Electoral Central. Rezultatele votării pentru secţia de votare Bridgeport, sunt disponibile la pagina 29 din documentul BEC.

July 13th

Scrisoare deschisă

voturi refuzate

Scrisoare deschisă adresată domnului Andrei Marga, Ministru de Externe:
Organizaţia "Românul" din Fairfield, Connecticut, S.U.A., protestează faţă de măsura guvernului român, anunţată la data de 12 iulie 2012, de a reduce numărul secţiilor de votare din Statele Unite ale Americii de la 28 (în anul 2009) la doar 4 (patru) secţii de votare. Efectul direct al acestei hotărâri este de a restrânge puternic dreptul de vot al cetăţenilor români domiciliaţi în Statele Unite ale Americii, un drept garantat de Constituţia României.

March 8th

Ziua Femeii

Ziua Femeii

O ocazie unică pentru comunitatea românească, sărbatorirea zilei femeii, 8 martie este o zi a recunoştinţei si a respectului pentru femeie. Urăm tuturor femeilor din viaţa noastră, un 8 martie frumos şi plin de lumină. Recunoaştem importanţa crucială a femeilor în organizaţia Românul şi în comunitatea românească! Ziua de 8 martie este o nouă ocazie pentru a reaminti femeilor din comunitatea românească faptul că organizaţia Românul doreşte participarea dumneavoastră în toate activităţile organizaţiei.

December 3rd, 2011

“Capcanele istoriei", Lucian Boia

Capcanele istoriei

Cum s-au comportat public intelectualii români în intervalul dintre 1930 -1950? Mereu atenţi la glasul istoriei au balansat între extreme, s-au înşelat în evaluări, s-au adaptat – de multe ori atât de bine! – puterii, vremurilor, au cedat presiunilor ideologice sau au îmbrăţişat doctrine pe care cu puţin timp în urma le detestau. Puţini au fost consecvenţi cu valorile şi idealurile lor, puţini au refuzat până la urmă adăpostirea la umbra Puterii. În ultima sa carte “Capcanele istoriei.